Infografies educatives

Una infografia és una eina de comunicació que permet explicar visualment processos complexos en peces gràfiques de fàcil comprensió, on el text dóna pas a elements visuals explicatius.

Les infografies són usades per explicar de forma ràpida i clara informació o dades molt complexes (trajectòries, mapes, textos tècnics i material educatiu).

Les infografies en els seus orígens només eren considerades per crear mapes d’un lloc, rutes o Senyalètiques, desaprofitant el seu potencial real.

Una peça infogràfica permet captar d’un sol cop d’ull informació tècnica que sol ser farragosa i que gràcies a un bon disseny, comença a ser amigable per a l’espectador.

Per què utilitzar infografies?

  • Per transmetre missatges
  • Per presentar moltíssima informació de forma compacta i fàcil d’entendre.
  • Per narrar causes i efectes i saber perquè ocorren determinades coses.
  • Mostra molta informació valent-se de recursos gràfics per no saturar una imatge.

A continuació, us pos a l’abast un conjunt d’infografies que he elaborat amb l’objectiu que els meus alumnes puguin aprendre alguns procediments de tècniques d’estudi.

La pàgina està en construcció s’aniran afegint altres recursos i infografies.

Podeu utilitzar-les i compartir-les per l’àmbit educatiu ja que els recursos estan a lliure disposició i estàn sota una llicència de creative commons (compartir entre iguals). No obstant això, si en feis una obra derivada n’heu de citar els diferents autors. N’està prohibit el seu ús comercial

A %d bloguers els agrada això:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close