El per què d’aquesta web

La història i la geografia varen néixer com a ciències socials al segle XIX, el segle de la formació dels Estats-nació. En aquest context, la història i la geografia es varen convertir en assignatures per a tots els ciutadans, perquè varen servir per construir la identitat o identitats que formen cadascun dels estats o regions d’aquests a tot Occident.

Malauradament alguns pensen que les assignatures de Geografia i Història s’han d’estudiar com si fossin petits historiadors i geogràfs lloros capaços de guanyar al Trivial. així no anam perquè convertim les humanitats en quelcom avorrit quan en realitat són apassionadament divertides.

L’obectiu de qualsevol de professor de ciències socials és que els alumnes no memoritzen, sinó que ” pensin històricament i geogràficament ” i, que, per tant, entenguin els continguts.

Per què hem d’estudiar Geografia i Història?

Et don 5 raons perquè hi reflexionis.

1. Perquè aprenem com eren les coses en el passat

Us heu demaat mai com era la vida abans que existissin els ordinadors? Quan va començar a habitar-teu poble? Què passava abans que anar a l’escola fos obligatori per llei? Què estaries fent ara si visquessis en el passat? Per què celebrem el Carnestoltes o la Setmana Santa? Per què tenim castells, muralles o grans pedres col·locades en vertical?

2. Perquè ens converteix en persones més ben informades

Estudiant geografia i història començarem a comprendre les referències històriques que apareixen per tot arreu, des d’una pel·lícula de Hollywood fins a un capítol d’ Els Simpsons

timthumb3. Perquè així coneixerem més coses sobre el que passa al món

Per què ara hi ha una crisi de refugiats a Síria?Per què Corea del Nord és el país més hermètic del món? Per què Cuba ha estat bloquejada internacionalment pels Estats Units des de fa més de mig segle? Per què els espanyols i els francesos no se duen gaire bé, i només quan parlam de futbol?  I molts etcètera. Estudiar socials (geografía, historia i art) ens ajudarà a comprendre alguns dels perquès del present.

4. Posar en pràctica habilitats que necessitem per a altres matèries

Com escriure respostes i redaccions detallades, elaborar bons arguments i utilitzar diferents fonts per construir el nostre propi treball. Els avantatges d’estudiar geografía i  història es notaran en matèries com Llengua i Literatura, Ciències Naturals, Filosofia, etc.

5. Perquè ens permet aprendre a pensar

I finalment, la raó més important de totes. Estudiar i aprendre geografia i història ens capacita per fer-nos preguntes i extreure conclusions a partir d’indicis disponibles. Per això és important desenvolupar en els estudiants un esperit crític, és a dir, la capacitat per tenir una opinió pròpia sobre esdeveniments o processos històrics i poder defensar les vostres idees. I que d’aquesta manera ningú pugui coaccionar-vos, ni manipular -vos. I només així sereu lliures. Perquè la finalitat última de l’educació és el de crear persones lliures.

Per tot això, aquesta web

Amb aquesta web es preten que sigui una eina per als professors i alumnes de geografía i historia perquè puguin trobar un conjunt de materials de qualitat i diversos relacionats amb les ciències humanes i socials, amb materials adaptats a les necessitats de l’ensenyament que d’aquesta asignatura se fa a les Illes Balears, però tambér arreu dels territoris de parla catalana. Sense les ciències socials creariem joves del passat sense pensament crític en lloc de joves actuals amb ganes de guanyar-ser el seu futur.

Estau preparats, idò começam!

A %d bloguers els agrada això:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close